Sortida tofonaire. Resum

El grupu

Primera sortida organitzada fora de Sants.

Un èxit gràcies a la col·laboració dels Aborígens.

La sortida tenia tres parades:

  • Esmorzar de forquilla i tast d’olis a la finca Migjorn.
  • Xerrada didàctica i cerca guiada de tòfones
  • Dinar amb menú tancat al voltant de la tòfona al Resutaurant Sala de Berga.

Vam sortir a les 8.00 de la Plaça de Sants amb minibús.

A les 10.00 aprox esmorzàvem a la Finca Migjorn i provàvem els olis de Corbella i Arbequina. A més dels olis arbequins aromatitzats: amb tomates secs i farigola, amb tàperes, bitxo i all; amb vainilla i amb alfàbrega i amb ceps. La gent de la finca Migjorn ens va fer una breu explicació sobre les seves varietals d’olives i els seus productes. També vam poder provar les mels de Cal Fuster.

Després de l’esmorzar, vam anar a trobar en Pere de La Tofonera. Ens va explicar el procés de cultiu i recolecció de la tòfona a més de desmuntar uns quants mites.

Acabada l’experiència tofonera vam anar a provar el menú que ens havia preparat per a l’ocasió l’equip del Restaurant Sala de Berga. Allà, en Miquel Márquez, el que durant anys ha estat el cuiner del restaurant i una eminència en la cuina dels bolets, ens va explicar la cuina de la tòfona i del territori.

Arribàvem a Barcelona a les 19.00 hores,

Leave a comment